Schouten & de vries marathonschaatser van het jaar

De KNSB heeft bekendgemaakt dat Simon Schouten en Elma de Vries de ereprijs Marathonschaatser van het jaar gewonnen hebben! Gefeliciteerd namens de organisatie en we zien jullie graag beide weer strijden om de overwinning tijdens Schaatsen Luleå 2018!
Simon Schouten
Tijdens de perspresentatie van Team Clafis in restaurant Het Ambacht in Heerenveen is Simon Schouten door de KNSB verrast met de ereprijs ’Marathonschaatser van het Jaar’ (seizoen 2016-2017). De marathonschaatser van Royal A-ware ontving uit handen van marathoncompetitieleider Willem Hut het bijbehorende fraaie bronzen beeld.

Schouten kreeg de marathon jaarprijs onder andere voor zijn winst in de competitie van de KPN Marathon Cup 2016-2017 en zijn prestaties bij diverse wedstrijden op natuurijs. De Andijker won niet alleen het eindklassement van de KPN Marathon Cup, maar zegevierde ook nog eens in vijf van de veertien wedstrijden, waaronder de Cupfinale in Amsterdam.
Ook zegevierde Schouten in de marathon op natuurijs in Noordlaren, de enige natuurijswedstrijd in het afgelopen schaatsjaar in Nederland. Daarnaast schreef hij de derde KPN Grand Prix-wedstrijd in Luleå op zijn naam en werd hij dagwinnaar van de KPN Grand Prix finale-wedstijd over 150 kilometer in Falun, beide verreden op natuurijs in Zweden. In het eindklassement van de KPN Grand Prix eindigde Schouten als tweede achter Frank Vreugdenhil.
Elma de Vries
Na haar training op het ijs van het Thialf-stadion in Heerenveen is Elma de Vries door de KNSB verrast met de ereprijs ’Marathonschaatsster van het Jaar’ (seizoen 2016-2017). De marathonrijdster van Team Palet Schilderwerken ontving uit handen van marathoncompetitieleider Willem Hut het bijbehorende fraaie bronzen beeld.

De Vries werd eerder al in 2007 en 2008 onderscheiden met de ereprijs Marathonschaatsster van het Jaar, toen nog de Dick van Gangelen Trofee. Afgelopen week ontving Simon Schouten al de Marathonschaatser van het Jaar prijs bij de mannen.

Elma de Vries kreeg de marathon jaarprijs onder andere voor het winnen van de KPN Marathon Cup. Ze bemachtigde het oranje leiderspak in de vijfde Cup-wedstrijd in Haarlem op 19 november en heeft haar leidende positie in het klassement in de daaropvolgende wedstrijden met veel strijd verdedigd. Een strijd, die overigens pas in de laatste wedstrijd – de finale in Amsterdam – werd beslist. Daarnaast eindigde ze als 2e in de marathonranking overall over het hele seizoen. 

Genoemd moet ook worden haar indrukwekkende prestatie bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, waar ze in winnende positie vlak voor de finish ongelukkig ten val kwam. Een memorabele val, die wereldnieuws werd.

Daarnaast was ze Koerskapitein voor haar ploeg Palet Schilderwerken. In deze rol heeft ze onder meer de weg geplaveid voor haar ploeggenote Ineke Dedden tot het kampioenschap bij het ONK Natuurijs.


Bron: Schaatsen.nl

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *