Op vrijdag 21 februari 2020 gaan we weer een toertocht schaatsen in Luleå – Zweeds Lapland. Schaatsen Luleå organiseert net zoals de Weissensee, een 200 KM, die ook wel bekend staat als de Alternatieve Elfstedentocht. Maar je kunt ook tochten doen van 30, 60, 100 km doen.

Wil je goed beslagen ten ijs komen, dan is een juiste voorbereiding wel nodig. Er zijn een aantal zaken waar je je op kunt voorbereiden. Zorg onder andere voor goede voeding en de juiste kleding. Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van trainen!
Samen met onze toertocht leider Peter Becker hebben we een aantal tips voor je beschikbaar:Tip 1 – Kleding
Wat doe je aan? Winterse temperaturen die je niet altijd voor je kiezen krijgt. Hoe kleed je je daarop, zodat je warm blijft, maar ook lekker kunt bewegen?
Tip 2 – Voeding en drinken
Het motortje gaat aan zodra we de tocht beginnen, maar niet alleen kost de beweging energie, ook om het lichaam op temperatuur te houden heb je energie nodig.
Tip 3 – IJs lezen
Het rijden op het zeeijs, vergt een duidelijke focus. Hoe ziet het ijs eruit, waar komt de eventuele wind vandaan, waar zitten de scheuren en wat voor scheuren zijn het.
Tip 4 – Samen schaatsen
Is gewoonweg een stuk leuker. Het avontuur dat je aangaat is een race met jezelf, het doel is wat je bedacht had te bereiken, maar de ‘variabele’ is de natuur.
Tip 5 – De coach op het ijs
Gedurende de tocht rijd ik mee op de baan, houd je in de gaten en ben er ook om je net dat zetje te geven om het beste uit jezelf te halen.

20 tips van Schaatsen.nl – Schaatsen op natuurijs
Schaatsen.nl heeft 20 Tips opgesteld voor schaatsen op natuurijs. Wil jij veilig schaatsen op natuurijs? Houd je dan aan deze twintig gouden regels! Meer tips lezen? Je vindt ze op schaatsen.nl/tips.
Meer informatie over “De Tocht”
Kijk voor het programma en informatie over 200 km schaatsen – Alternatieve Elfstedentocht op de toertocht pagina
Trainen voor Luleå
Wil jij trainen en ook samen voorbereiden op de tocht in Luleå kijk dan op onze “Trainen voor Luleå” pagina.
Reisarrangement 2020
Wil jij samen georganiseerd op reis naar Luleå. Samen met Luleå Travel hebben we een arrangement opgesteld. Wil je hier mee over weten? Klik dan hier!


Toertocht Schaatsen 2020 Zweden