GARDENA, gespecialiseerd in hoogwaardig tuingereedschap is dit seizoen hoofdsponsor van de vierde editie van Schaatsen Luleå. GARDENA dat al jaren actief is binnen de marathon verstevigd hiermee zijn positie binnen de schaatssport.

Schaatsen Luleå, dat wordt georganiseerd door voormalig schaatsers Bram Smallenbroek en Renz Rotteveel is met 3 wedstrijden onderdeel van de KPN Grand Prix op natuurijs. Initiatiefnemer Bram Smallenbroek is blij met de komst van een hoofdsponsor; ‘’ GARDENA past perfect bij het evenement en op deze manier kunnen wij als organisatie zorgen dat de beleving van de deelnemers steeds beter, mooier en veiliger wordt.’’
GARDENA heeft reeds een lange geschiedenis in het marathon schaatsen en ondersteund deze topsport die door vele Nederlanders omarmd wordt graag. ‘’Met de GARDENA Lulea Sea-Ice Classic en de GARDENA editie van de Luleå Grand Prix hopen we een ieder weer een prachtig schaatsevenement te bieden.’’
Gardena-hoofdsponsor-Lulea
Met de komst van GARDENA presenteren wij hierbij ons embleem voor zowel de KPN Grand prix finale als de toertocht. Deze zijn beide benoemd tot de Sea-Ice Classic.
KPN Grand Prix
De KPN Grand Prix bestaat uit zes wedstrijden waarbij natuurijs centraal staat. Drie wedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk en drie wedstrijden op het zee-ijs nabij de Zweedse stad Luleå. Tijdens de KPN Grand Prix finale – GARDENA Sea-ice classic op 23 februari 2020 zal het klassement worden beslist.
Dit seizoen vindt Schaatsen Luleå plaats op 20 t/m 23 februari 2020. Naast de KPN Grand Prix wedstrijden zal er ook weer een toertocht georganiseerd worden.