Over een paar maanden reizen we weer af naar het hoge noorden om te gaan schaatsen op de Botnische Golf bij de Zweedse stad Luleå. De voorbereiding is in volle gang en in dit bericht lees je dan ook de laatste weetjes over dit unieke winterse evenement.

Grand prix wedstrijden

Komend seizoen (2022/2023) zullen er in totaal 3 Grand Prix wedstrijden verreden worden in Luleå Zweeds Lapland. Deze Grand Prix wedstrijden zullen worden verreden op 23, 25 en 26 februari op de Botnische Golf bij de Zweedse stad Luleå. De Grand Prix wedstrijden in Luleå zijn de enige officiële schaatsmarathons op zee-ijs.

Hieronder volgt het volledige programma:
23 februari: Grand Prix 4 (Luleå)
24 februari: Toertocht – Sea Ice Classic #1
25 februari: Grand Prix 5 (Luleå)
Sea Ice Classic Running marathon
26 februari: Grand Prix Finale – Sea-Ice classic (Luleå)
28 februari: Toertocht – Sea Ice Classic #2

Lees meer informatie over de Grand prix wedstrijden op deze pagina.

Meer informatie over de Sea – Ice Running Marathon vind je hier!

start-grandprix-natuurijs

Ga jij de uitdaging aan?

Op 24 en 28 februari zal er in Luleå weer een toertocht georganiseerd worden van 10, 30, 60, 100 en 200km. De afstand 200 kilometer staat gelijk aan de legendarische Elfstedentocht. Bekijk alle informatie over de toertocht hier en als je je in wilt schrijven voor de toertocht dan kan dat op deze pagina.

Schaatsen met Jouke Hoogeveen

Wil jij komende editie samen met Jouke Hoogeveen over de finish komen van de toertocht in Luleå? Meld je dan aan voor 6-daagse programma onder begeleiding van Jouke Hoogeveen en Peter Becker. Maar naast het schaatsen is er ook aandacht voor winterse activiteiten zoals een noorderlicht tour en unieke Hondenslee tocht. De overige dagen blijft er genoeg tijd over om Zweeds Lapland zelf te ontdekken, dit kan uw in uw eigen tempo of gezamenlijk met een gids tijdens verschillende aanvullende activiteiten. Dit arrangement wordt georganiseerd door Luleå Travel en alle informatie is te lezen op deze pagina.

jouke-hoogeveen-1000-x-1000

Over Luleå

De stad Luleå ligt in Zweeds Lapland in het noorden van Zweden op 1u 20 vliegen vanaf Stockholm. De stad telt ongeveer 45.000 inwoners en daarmee is het de grootste stad van Noord Zweden. Het is een unieke locatie waar zelfs in de omgeving van de stad bij goede omstandigheden meerdere dagen in het jaar noorderlicht (aurora borealis) te zien is.

Wij hopen dat de trainingen voor dit evenement de komende periode goed verlopen en dat jullie net zoals wij heel veel zin hebben om te gaan schaatsen op natuurijs! Mocht je nog vragen hebben dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen via de contactgegevens op contact pagina.

Groetjes de organisatie van Schaatsen Luleå