iris-van-der-stelt-Schaatsen-Lulea

Een-ijskoud-interview-schaatsenlulea-zwartIn deze rubriek stellen we ijskoude vragen aan toerschaatsers, professionele marathonschaatsers, oud schaatsers en andere natuurijsliefhebbers. Vandaag in het ‘IJskoud interview met’ een interview met Iris van der Stelt. Iris heeft dit seizoen al goede resultaten laten zien bij de marathonwedstrijden en gaat ook in Luleå voor de overwinning!
Naam: Iris van der Stelt
Geboortedatum: 06-10-1992
Team: Mkbasics.nl
Materiaalkeuze: Cádomotus 525 ijzers en custom made schoenen van Jordi Snelders
Wordt warm van: Natuurijs!
Krijgt het koud van: uhm… ik heb het sowieso al snel koud, dus wat dat betreft is schaatsen een bijzondere keuze. Van schaatsen zelf krijg ik het dan gelukkig wel weer warm 😉
De eerste wedstrijden van het schaatsseizoen 2017/2018 zijn goed verlopen! Heb je deze zomer iets anders gedaan in de trainingsaanpak? Ja ik ben erg blij met hoe het tot nu toe gaat! Ik heb eigenlijk niet echt anders getraind dan voorgaande jaren. Wel heb ik minder geskeelerd en daardoor wat meer op de fiets gezeten. Ik woon nu dichterbij mijn vriend (Leander van der Geest) en schoonzusje (Lisa van der Geest), tevens ploeggenootje, waardoor ik wel vaker met hen heb kunnen trainen. Doordat we goed aan elkaar gewaagd zijn kunnen we wel het uiterste in elkaar naar boven halen.
Welke wedstrijden staan komend seizoen nog dik onderstreept in je agenda?
Als junior A ben ik Nederlands Kampioen marathon geworden op mijn thuisbaan in Den Haag. Dat is inmiddels ruim 5 jaar geleden. Een jaar lang in een rood-wit-blauw pak rijden lijkt me heel erg mooi! Daarnaast hoop ik natuurlijk op Nederlands natuurijs. Een mooie klassieker als de Hollands Venetië Tocht zou ik graag willen winnen. Verder krijgen we sowieso nog mooie wedstrijden op de Weissensee en in Luleå. Ik hoop daar ik goede vorm te zijn en daar te strijden voor mooie overwinningen.
Hoe heb je de eerste KPN Grandprix op het zee-ijs bij de Zweedse stad Luleå ervaren?
Vorig jaar hebben we in Luleå al even mogen proeven aan échte winter. De strijd met de elementen vind ik een hele mooie uitdaging. Ik kijk er naar uit hoe het zal zijn als we drie zware wedstrijden gaan rijden in Luleå. Daarnaast vond ik de gastvrijheid en het enthousiasme van de mensen ondanks dat het niet echt heel ‘’lekker’’ weer was om ons aan te moedigen heel erg leuk!
Wat verwacht je van komende editie van Schaatsen Luleå en de 3 KPN Grand Prix wedstrijden?
Ik verwacht dat het een uitputtingsslag gaat worden. De extremere weersomstandigheden; sneeuw, kou, wind zullen zeker een rol gaan spelen. Het loopt dan tegen het einde van het seizoen, de sterkste zullen dan overblijven. Het wordt een mooie strijd denk ik!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *