explore-lulea-schaatsen

Samenwerking organisatie Schaatsen Luleå en Explore Luleå

Tijdens de komende editie van Schaatsen Luleå zal er een unieke samenwerking plaatsvinden tussen de organisatie van Schaatsen Luleå en het Zweedse Explore Luleå. Het Zweedse bedrijf dat gespecialiseerd is in avontuurlijke winterse activiteiten zal namelijk komende editie mede-verantwoordelijk zijn voor de toertochten van Schaatsen Luleå. 

Oprichter Bram Smallenbroek vindt dit een mooie ontwikkeling in het evenement: ‘’Een samenwerking met een Zweeds bedrijf maakt het voor ons niet alleen juridisch eenvoudiger maar ook kunnen we op deze manier beter de lokale schaatsers bereiken en het schaatsen in de regio stimuleren.’’ 

In praktijk blijft de organisatie van Schaatsen Luleå natuurlijk het aanspreekpunt voor de Nederlandse schaatsers en zal Explore Luleå het aanspreekpunt zijn van de Zweedse deelnemers. Daarnaast kan er bijvoorbeeld op deze manier op een grotere schaal catering aangeboden worden en zal het evenement ook dit jaar weer een mooie Zweedse uitstraling krijgen door de herkenbare Zweedse Tentipi tenten. 

Overigens is dit niet de enige samenwerking met een bedrijf gevestigd in Zweden. Luleå Travel is al jaren betrokken bij het evenement en verzorgd zowel de reisarrangementen in combinatie met verschillende activiteiten in de regio. 

Let’s go running! 

Dit jaar zal het evenement overigens niet alleen maar met schaatsen te maken hebben. Het evenement wordt namelijk uitgebreid met een hardloop marathon event op zaterdag 26 februari. Dus kan jij naast schaatsen ook met hardlopen een mooie tijd neerzetten op de marathon? Schrijf je dan in voor het ‘’marathon running event’’ van Schaatsen Luleå. Meer informatie volgt z.s.m. op de website. 

Beide organisaties kijken uit naar de komende editie dat van 24 februari t/m 5 maart verreden zal worden. Dit jaar staan er twee extra Grand Prix wedstrijden (ONK & AEW) op het programma die na het annuleren van de Weissensee in Oostenrijk aan de wedstrijdkalender in Luleå zijn toegevoegd. Daarnaast wordt er dit jaar ook een tweede toertocht georganiseerd en kunnen de schaatsers uit Nederland en Zweden volop gaan genieten van het Zweedse natuurijs en de prachtige omgeving van Luleå.