Na de eerste natuurijs wedstrijden op de Weissensee in Oostenrijk wordt de KPN Grand Prix over een kleine 3 weken vervolgd in Zweden. Net als voorgaande jaren zullen hier drie wedstrijden worden geschaatst en wordt het natuurijs klassement beslist in de KPN Grand Prix finale op 23 februari 2020. Naast deze 3 spannende wedstrijden van het marathon peloton is er in Luleå voor de toerschaatsers ook weer een toertocht op 21 februari 2020.

De Weissensee in Oostenrijk is al jaren een onderdeel van de KNSB marathon kalender en staat vooral bekend om de Alternatieve Elfstedentocht over 200km. Met 3 KPN Grand Prix wedstrijden in Oostenrijk en 3 KPN Grand Prix wedstrijden in Zweden heb je een mooi divers natuurijs programma over verschillende afstanden in wisselende omstandigheden. Juist deze afstanden en omstandigheden zorgen ervoor dat er andere winnaars zijn dan tijdens de marathon wedstrijden op kunstijs. Wij als organisatie kijken in ieder geval erg uit naar de laatste natuurijs wedstrijden in Zweden en hopen dat het net als voorgaande jaren weer een mooie strijd wordt!

Bekijk hieronder de uitslagen van de wedstrijden op de Weissensee.

KPN Grand Prix  1 – Aart Koopmans memorial

Heren

 1. Gary Hekman
 2. Mart Bruggink
 3. Evert Hoolwerf

Dames

 1. Manon Kamminga
 2. Aggie Walsma
 3. Lisa van der Geest

KPN Grand Prix 2 – Weissense

Heren

 1. Bart Hoolwerf
 2. Crispijn Ariëns
 3. Luc ter Haar

Dames

 1. Manon Kamminga
 2. Elsemieke van Maaren
 3. Ineke Dedden

KPN Grand Prix 3 – Alternatieve Elfstedentocht

Heren

 1. Frank Vreugdenhil
 2. Crispijn Ariëns
 3. Jordy Harink

Dames

 1. Laura van Ramshorst
 2. Emma Engbers
 3. Beau Wagemaker

Klik op de link hieronder voor de volledige uitslagen van de eerste KPN Grand prix wedstrijden op de Weissensee.
KPN Grand Prix  1 – Aart Koopmans memorial – Dames | Heren
KPN Grand Prix 2 – Weissensee – Dames | Heren
KPN Grand Prix 3 – Alternatieve Elfstedentocht – Dames | Heren