IJskoud-interview-Simon-Schouten-KPN

Een-ijskoud-interview-schaatsenlulea-zwartIn deze rubriek stellen we ijskoude vragen aan toerschaatsers, professionele marathonschaatsers, oud schaatsers en andere natuurijsliefhebbers. Vandaag in het ‘IJskoud interview met’ een interview met Simon Schouten. Tijdens de eerste editie van Schaatsen Luleå in februari 2017 heeft Simon de KPN Grand Prix wedstrijd op zijn naam geschreven. Deze barre tocht over 100km door sneeuw en wind was een bijzondere overwinning voor de natuurijsspecialist uit Andijk.
Lees hieronder meer over zijn ervaring in Luleå en de verwachtingen van komend seizoen.
Naam: Simon Schouten
Geboortedatum: 07-12-1990
Nationaliteit: Nederland
Materiaalkeuze: Viking schoenen met Maple ijzers
Wordt warm van: Winnen op natuurijs!
Krijgt het koud van: De vriendjes van mijn zussen (taggen maar)
Het schaatsseizoen 2017/2018 gaat eindelijk weer beginnen! Hoe is jouw voorbereiding op het seizoen verlopen?
Ik ben iemand die gemiddeld genomen later aan zijn zomertrainingen begint voor het nieuwe schaatsseizoen. Met vele weken rust in de benen, ga ik weer goed gemotiveerd het nieuwe seizoen tegemoet.
Welke wedstrijden staan dit seizoen dik onderstreept in je agenda?
Voor mij zijn alle marathonwedstrijden belangrijk! Wij trainen gehele zomer voor 4 maanden waarin we zoveel mogelijk wedstrijden rijden. Natuurlijk zijn er wedstrijden die hoger op mijn verlanglijstje staan. Het Nederlands Kampioenschap kunstijs en alle natuurijs wedstrijden zijn bijvoorbeeld wedstrijden met een hogere waardering.
Vorig jaar heb je de eerste editie van Schaatsen Luleå gewonnen. Hoe heb je deze KPN Grandprix op het zee-ijs bij de Zweedse stad Luleå ervaren?
De natuurijswedstrijd bij de Zweedse stad Luleå stond vorig jaar voor het eerst op ons wedstrijdprogramma. Een locatie in het noorden van Zweden waar we nog nooit eerder waren geweest, dus het was afwachten wat daar zouden aantreffen. Het Zweedse natuurijs is meer voor echte mannen dan natuurijs in Nederland of Oostenrijk. In vergelijking met de Weissensee hebben we in Zweden veel meer elementen van de natuur waar we tegen op moeten boksen.
Wat verwacht je van komende editie van Schaatsen Luleå en de 3 KPN Grand Prix wedstrijden?
Al kijk ik naar het afgelopen jaar denk ik dat er veel potentie in de locatie Luleå zit. Een leuke stad, en sportieve bevolking. De aankleding van het evenement kon hier en daar wat beter, maar na het succes van vorig jaar verwacht ik dat dat ieder jaar zal toenemen. Wat wij als rijders zeer leuk vonden was het banket als afsluiting van onze buitenlandse natuurijs wedstrijden!
Tot in Luleå!
Simon

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *