KNSB-Overeenkomst-Lulea-Schaatsen

Het marathonpeloton gaat ook de komende drie winters voor schaatswedstrijden op natuurijs naar het Zweedse Luleå. De KNSB heeft een driejarige overeenkomst gesloten met Bram Smallenbroek, organisator van de wedstrijden in Luleå.
Afgelopen winter was Luleå, havenstadje aan de Botnische Golf, voor het eerst het toneel van een natuurijswedstrijd. In barre omstandigheden, met opvallende veel publiek, kwamen Simon Schouten en Carla Zielman als heroïsche winnaars over de streep. Dit avontuur in het staartje van Zweeds Lapland is alle betrokkenen zo goed bevallen dat het een vervolg krijgt.
Komende winter staan zelfs drie wedstrijden op het zeeijs van Luleå gepland: op 22, 24 en 25 februari. Op die laatste dag is de finale van de KPN Grand Prix, het klassement dat al op 31 januari begint met de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee. Ook daar wordt komende winter weer volop geschaatst.
Trots
Het driejarig contract tussen de KNSB en de Luleå-organisatie werd ondertekend bij de start van de competitie om de KPN Marathon Cup, op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Niklas Nordström, burgemeester van Luleå was hierbij aanwezig. “Wij hebben elke winter natuurijs en zijn trots dat we weer gastheer mogen zijn van het marathonpeloton”, aldus Nordström.
Kpn-marathoncup-Jaap-edenbaan-Amsterdam-Marathonschaatsen
*Jorrit Bergsma in actie tijdens de eerste KPN Marathoncup op de Jaap Edenbaan in Amsterdam
“Ik ben heel erg blij met deze driejarige overeenkomst”, zegt organisator Smallenbroek. “Hier spreekt vertrouwen uit. Wij zullen er alles aan doen om de komende jaren weer een mooi evenement neer te zetten, in een decor waar het marathonschaatsen in al zijn puurheid volledig tot zijn recht komt.”
Ook Willem Hut, competitieleider marathon KNSB, is verheugd over de samenwerking. “De wedstrijden in Luleå zijn een aanwinst is voor onze kalender.”
Bron: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2017/oktober/knsb-tekent-contract-voor-drie-jaar-wedstrijden-op-natuurijs-in-lulea/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *