schaatsen-zweden-lulea

Een winterse week vol afwisselende activiteiten en spannende wedstrijden op een zeer bijzondere locatie! Van 16 tot en met 22 februari 2025 vindt dit evenement plaats nabij de stad Luleå in Zweeds Lapland. Met een divers programma vol competitie, (persoonlijke) overwinningen en plezier, belooft deze editie opnieuw een geweldig evenement te worden. Met Grand Prix races, een toertocht en een hardloopmarathon op natuurijs, wordt dit een uniek winterevenement voor zowel deelnemers als toeschouwers. Hieronder vind je een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Sea-Ice Classic – Running Marathon: 16 februari 2025

Het evenement wordt op 16 februari 2025 op gepaste wijze geopend met de Sea-Ice Classic – Running Marathon. Deze dag worden de schaatsen ingeruild voor hardloopschoenen en krijgen deelnemers de kans om 42km, 21km, 10-12km of 5-6km te lopen op het Zweedse natuurijs. Lijkt dit jou wat? Schrijf je dan binnenkort in!

Sea-ice-marathon-lulea

Grand Prix 4 – Luleå Marathon: 19 februari 2025

Op 19 februari raast het marathonpeloton voor het eerst over het ijs bij de Grand Prix 4 over 80km (dames) en 100km (heren). Na de Weissensee in Oostenrijk zal hier de Grand Prix worden voortgezet op de Botnische Golf bij Luleå. Voor deelnemers is dit de kans om voor de eerste keer hun vorm op het Zweedse natuurijs te tonen! Bereid je voor op een mooie koers want het belooft een spektakel te worden.

Toertocht – Sea-Ice Classic: 20 februari 2025

Op 20 februari 2025 wagen de toertocht deelnemers zich aan hun sportieve uitdaging op het bevroren zee-ijs. Met schitterende uitzichten, een perfecte ijsvloer en een geweldige sfeer is dit evenement geschikt voor zowel doorgewinterde schaatsers als beginners die willen genieten van het natuurijs. Tijdens de toertocht kunnen de deelnemers afstanden van 10, 30, 50, 100 of de iconische 200 km afleggen. Veel plezier en succes! Schrijf je direct in via inschrijven toertocht

toertocht-lulea-schaatsen

Grand Prix 5 – Luleå Sprint: 21 februari 2025

Voor degenen die van snelheid houden, is de Grand Prix 5 – Luleå Sprint op 21 februari 2025 een niet te missen wedstrijd. De schaatsers zullen hun vaardigheden tot het uiterste testen terwijl ze strijden om de titel op het ijs. Met een korte, intense race belooft deze Grand Prix een spektakel te worden van start tot finish.

Grand Prix Finale – Sea-Ice Classic Luleå: 22 februari 2025

De climax van Schaatsen Luleå 2025 komt op 22 februari 2025 met de Grand Prix Finale van de Sea-Ice Classic Luleå. De beste schaatsers van het natuurijs klassement zullen dan strijden voor de Grand Prix natuurijs overwinning. Met een lange race over 100km (dames) en 150km (heren) belooft deze finale een hoogtepunt te worden van het evenement.

grand-prix-lulea

Met een divers programma van races en toertochten belooft Schaatsen Luleå 2025 weer een fantastische editie te worden. Of je nu een ervaren schaatser bent die op zoek is naar competitie of gewoon wilt genieten van de sfeer, dit evenement heeft voor elk wat wils. Dus trek je schaatsen aan en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur op het ijs van Luleå!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *