Zweden-lulea

De inschrijving voor de toertocht van Schaatsen Luleå op 23 februari 2024 is geopend! Dit betekent dat schaatsliefhebbers ook komend seizoen weer de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een avontuur op het ijs van de Zweedse archipel. Luleå, bekend om zijn ongerepte natuur en prachtige winterlandschappen, biedt een idyllische setting voor dit unieke evenement. Schaatsen op de met sneeuw bedekte Botnische Golf, omringd door bevroren bossen, is een ervaring die je nooit zult vergeten!

Bij de inschrijving kan je de uitdaging aan gaan over een afstand van 10, 30, 60, 100 of 200km. De afstand 200 kilometer staat gelijk aan de legendarische Elfstedentocht. Het is de Zweedse variant van de alternatieve elfstedentocht. De inschrijving bevat een toertocht ticket en alle nodige voorzieningen. Tevens krijgt u bij de 10km en 30km een snack / warme drank voor onderweg en bij de afstanden vanaf 60km is er lunch & warme drank inbegrepen tijdens de toertocht. Ook is een medische dienst de gehele dag aanwezig. Wij streven naar een parcours van meer dan 7 KM. Afhankelijk van de omstandigheden kan dit aangepast worden.

Starttijd 200km

De 200 km schaatstoertocht in Luleå, Zweden, begint komend jaar om 06:00 uur, zodat de kans groter is om de volledige afstand van 200km op het betoverende natuurijs te voltooien. Een vroege start biedt optimale ijscondities en een onvergetelijke ervaring van het schaatsen op natuurijs bij zonsopkomst.

Inschrijving:

  • Je kunt je inschrijven via deze link.
  • Om deel te nemen, moeten geïnteresseerden zich online registreren.

Evenementinformatie 

  • Datum: 23 februari 2024
  • Locatie: Luleå, Zweden
  • Duur van de tocht: 10, 30, 60, 100 en 200km
  • Tijd: 06:00 tot ± 17.00 uur
  • Toegankelijkheid: De toertocht is geschikt voor schaatsers van alle niveaus. Zowel ervaren schaatsers als beginners kunnen deelnemen.
  • Parcours: Een mooie ronde van ± 7 km (Zie hieronder)

Map-kaart-schaatsenlulea

Programma

Hieronder volgt het volledige programma:
22 februari 2024:     Grand Prix 4 – Luleå Marathon
23 februari 2024:     Toertocht – Sea Ice Classic
24 februari 2024:     Grand Prix 5 – Luleå Sprint
25 februari 2024:     Grand Prix Finale – Sea – Ice Classic Luleå

1 maart 2024:             Skate4Air Daylight Challenge
2 maart 2024:            Sea-Ice Classic Running Marathon

 

Opmerking

  • Zorg ervoor dat je de benodigde schaatsuitrusting meeneemt, inclusief warme kleding en veiligheidsuitrusting.
  • Houd de weersomstandigheden in de gaten, omdat het evenement onderhevig kan zijn aan veranderingen vanwege ongunstige omstandigheden.
  • Bereid je goed voor op de tocht (met name 200km) door goed te trainen op zowel conditie als schaatstechniek.

Voor vragen over de reismogelijkheden & accomodaties kunt u contact op nemen met de organisatie of kijken op de reismogelijkheden & accommodatie pagina. Ook zijn er nog veel meer winterse activiteiten te doen in Zweeds-Lapland!

Dit is de ultieme kans om de magie van het noordelijke ijs te ervaren en deel te nemen aan een onvergetelijke schaatstocht door de prachtige omgeving van Luleå.

Wij als organisatie kijken ernaar uit om je te verwelkomen op dit unieke evenement!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *