Schaatsen Lulea gaat niet door

Helaas gaat Schaatsen Luleå 2021 niet door.

Hieronder de uitleg van de KNSB:

De KNSB zet, gedwongen door de recente ontwikkelingen op coronagebied, definitief een streep door het marathonschaatsseizoen 2020 – 2021. Nu goedkeuring van het ministerie voor het opstarten van de topdivisies opnieuw is uitgebleven, ziet de bond geen mogelijkheden meer om nog een wedstrijdkalender op te stellen.

Omdat het kabinet alle buitenlandse reizen tot en met maart met klem afraadt, zouden de wedstrijden op het Zweedse natuurijs ook definitief moeten worden afgeblazen. Ze waren al verplaatst naar de tweede helft van maart. De KNSB had de wedstrijdenreeks op de Oostenrijkse Weissensee reeds geschrapt.

bron: Schaatsen.nl

Organisatie Schaatsen Luleå

Wij hebben als organisatie begrip voor de situatie en accepteren dat de reisrestricties en status van de marathonsport het niet toelaten om het evenement door te laten gaan. Het belangrijkste is en blijft dat we het Covid-19 virus in dammen zodat we weer vrij kunnen sporten zonder restricties. Wij kijken uit naar een nieuw en mooi evenement in 2022. Wij willen al onze partners en sponsors bedanken voor de medewerking en het begrip. Wij willen alle marathonrijders, coaches en sponsors enorm veel sterkte wensen en dat iedereen weer vol passie en positiviteit volgend jaar aan de start mag staan.

Ook de gemeente Luleå vindt het zeer spijtig maar heeft begrip voor de gehele situatie.

Verder hopen wij iedereen volgend jaar weer te zien!

Gemeente Luleå

Fredrik Hanson, burgemeester van Luleå, spreekt namens de stad en vele betrokken organisaties van een groot gemis, maar is begripvol. Hij verwelkomt iedereen weer in 2022.

 

brief burgemeester lulea

Praktische zaken

Iedereen die zich heeft ingeschreven voor de Sea-Ice Classic toertocht op 19 / 26 februari 2021 kan zijn / haar geld terug krijgen, maar het is ook mogelijk om automatisch voor volgend jaar ingeschreven te worden. Je krijgt hier ook nog een email over.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *