Peter-de-vries-marathonschaatsen

Een-ijskoud-interview-schaatsenlulea-zwartIn deze rubriek stellen we ijskoude vragen aan toerschaatsers, professionele marathonschaatsers, oud schaatsers en andere natuurijsliefhebbers. Vandaag in het ‘IJskoud interview met’ een interview met Peter de Vries. Peter is voormalig marathonschaatser en heeft in zijn actieve carrière van 18 jaar vele prijzen gewonnen. Inmiddels is hij ploegleider van Okay Fashion & Jeans / Interfarms en  gaat hij met zijn ploeg naar Luleå voor de KPN Grand Prix wedstrijden!
Naam: Peter de Vries
Geboortedatum: 6 oktober 1967
Team: Okay Fashion & Jeans / Interfarms
Materiaalkeuze: Warme winter jas
Wordt warm van: Een overwinning
Krijgt het koud van: < -20c
Je bent centrummanager van het Friese dorp Heerenveen. Wat vind je van de Zweedse stad Luleå?
Ik ken het centrum van Heerenveen erg goed en heb Luleå vorig jaar voor de eerste keer een aantal dagen bezocht. Mijn eerste indruk is wel direct goed en het voelt prima aan in Luleå. Leuke winkels afgewisseld met prima horecagelegenheden.
Je hebt zelf ook in de topdivisie geschaatst en is er sindsdien veel veranderd in het marathonpeloton?
Het aantal rijders in het peloton is afgenomen en de teams zijn groter geworden. Hierdoor wordt het voor een individuele rijder lastig om het verschil te maken. Het niveau in de wedstrijden gaat nog steeds omhoog en de sport blijft naar mijn beleving tijdloos. Zolang er volop strijd geleverd wordt verveeld het format me persoonlijk nooit!
Hoe zorg jij als natuurijsspecialist en coach van Team Okay Fashion dat jouw team voor de overwinning gaat bij de KPN Grand Prix wedstrijden in Luleå?
Dit begint met een gedegen voorbereiding zodat het team fit aan de start staat. Daarnaast probeer je de rijders zaken mee te geven die er toe doen in een wedstrijd op natuurijs. Tactische zaken bespreken we in aanloop naar de wedstrijd en blijven natuurlijk binnen ons team.
Wat verwacht je van komende editie van Schaatsen Luleå en de 3 KPN Grand Prix wedstrijden?
Net als de eerste editie verwacht ik weer veel strijd en wordt het vechten tegen het mogelijk wisselende weer. Luleå heeft alles in zich om het extra zwaar te maken voor de rijders en wij gaan ons stinkende best doen om er mooie wedstrijden van te maken.
Tot in Luleå!
Groetjes Peter

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *