Een winterweek met verschillende winterse activiteiten en wedstrijden op een unieke locatie! Dit gaat van 22 februari t/m 2 maart weer gebeuren nabij de stad Luleå in Zweeds Lapland. Met een veelzijdig programma boordevol competitie, (persoonlijke) overwinningen en plezier belooft Schaatsen Luleå weer een fantastisch evenement te worden! Met verschillende Grand Prix races, toertochten en een hardloop marathon op natuurijs wordt dit weer een uniek winters evenement voor zowel deelnemers en toeschouwers. Bekijk hieronder een voorproefje van wat je kunt verwachten.

Grand Prix 4 – LKAB Luleå Marathon – 22 februari 2024

Op donderdag 22 februari trappen we af met de Grand Prix 4 over 80km (dames) en 100km (heren). De marathonschaatsers zullen de uitgestrekte ijsvlakte van de Botnische Golf doorkruisen in een uitdagende race die zowel uithoudingsvermogen als snelheid vereist. Voor deelnemers is dit de kans om voor de eerste keer hun vorm op het Zweedse natuurijs te tonen! Bereid je voor op een mooie koers want het belooft een spectaculair schouwspel te worden.

Toertocht – LKAB Sea-Ice Classic: 23 februari 2024

Op 23 februari 2024 starten de toertocht deelnemers aan hun sportieve uitdaging op de bevroren zee. Met adembenemende uitzichten, een prachtige ijsvloer en een fantastische sfeer is dit evenement perfect voor zowel ervaren schaatsers als beginners die willen genieten van het schaatsen op natuurijs. Tijdens de toertocht gaan de deelnemers de uitdaging aan over 10, 30, 50, 100 of de legendarische 200km. Succes!

Grand Prix 5 – LKAB Luleå Sprint: 24 februari 2024

Voor degenen die van snelheid houden, is de Grand Prix 5 – Luleå Sprint op 24 februari 2024 een niet te missen wedstrijd. De schaatsers zullen hun vaardigheden tot het uiterste testen terwijl ze strijden om de titel op het ijs. Met een korte, intense race belooft deze Grand Prix een spektakel te worden van start tot finish.

Grand Prix Finale – Sea-Ice Classic Luleå: 25 februari 2024

De climax van Schaatsen Lulea 2024 komt op 25 februari 2024 met de Grand Prix Finale van de Sea-Ice Classic Luleå. De beste schaatsers van het natuurijs klassement zullen dan strijden voor de Grand Prix natuurijs overwinning. Met een lange race over 100km (dames) en 150km (heren) belooft deze finale een hoogtepunt te worden van het evenement.

Skate4Air Daylight Challenge: 1 maart 2024

Maar het plezier, afzien en de hoogtepunten houden niet op na de Grand Prix. Op 1 maart 2024 staat de Skate4Air Daylight Challenge en de Tvåhundra (200km) tegelijk op het programma. Tussen zonsopgang en zonsondergang gaan zij zoveel mogelijk kilometers maken ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek tegen taaislijmziekte. Kijk voor meer informatie op: https://skate4air.inactie4air.nl/

Sea-Ice Classic – Running Marathon: 2 maart 2024

Het evenement wordt op 2 maart 2024 op gepaste wijze afgesloten met de Sea-Ice Classic – Running Marathon. Deze dag worden de schaatsen ingeruild voor hardloopschoenen en krijgen deelnemers de kans om 42km, 21km, 10-12km of 5-6km te lopen op het Zweedse natuurijs. Lijkt dit jou wat? Kijk dan op de website van Explore Luleå.

sea-ice-marathon-lulea

Met een divers programma van races en toertochten belooft Schaatsen Lulea 2024 weer een fantastische editie te worden. Of je nu een ervaren schaatser bent die op zoek is naar competitie of gewoon wilt genieten van de sfeer, dit evenement heeft voor elk wat wils. Dus trek je schaatsen aan en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur op het ijs van Luleå!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *